EU
EU
EU

Članak za web – Drink and Pick

 

Naziv projekta

Prilagodba i komercijalizacija aplikacije Drink and Pick

Šifra projekta: KK.03.2.2.04.0344

 

Kratki opis projekta / ciljevi i očekivani rezultati projekta

Aplikacija Drink and Pick nastala je kao odgovor na tržišne potrebe, kombinirajući pritom različite prioritete i interese novih generacija (pojedinaca) i očekivanja potencijalnih oglašivača u aplikaciji (poslovnih subjekata). Sinergija inovativnih funkcionalnosti koje daju cjelovito rješenje za umrežavanje i zabavu u kratkom roku je polučila velik interes korisnika početne verzije aplikacije i konstruktivne prijedloge za završnu prilagodbu rješenja tržištu. Navedeno je motiviralo Prijavitelja na razvoj vlastitog rješenja koje spaja funkcionalnosti nekoliko najpopularnijih aplikacija na tržištu, uz nove mogućnosti koje u postojećim rješenjima nedostaju. Aplikacija se razvija i komercijalizira u obliku dva inovativna proizvoda:

  • platforma za oglašivače s naglaskom na ugostiteljske objekte i organizatore zabavnih i glazbenih događaja,
  • zabavna/dating platforma za pojedince namijenjena pronalasku događaja i lokacija za zabavu te umrežavanju s drugim korisnicima aplikacije prema interesima i preferencijama.

Provedbom projektnog prijedloga Prijavitelj stječe nova iskustva i jača vlastite kapacitete za razvoj i uvođenje inovacija kroz ulaganja u stvaranje novih tržišno traženih rješenja. Ulaganja će rezultirati inovativnom aplikacijom što je omogućilo i zaštitu intelektualnog vlasništva. Rezultat projekta - komercijalizacija predložene aplikacije, pozitivno će utjecati na rast profitabilnosti, gospodarske aktivnosti, ali i konkurentnosti Prijavitelja na globalnom tržištu. Također, predloženim projektom bit će osigurana nova radna mjesta koja će doprinijeti internim kapacitetima i poslije dodanoj vrijednosti poduzeća.

 

Ukupna vrijednost projekta: 1.917.591,60 HRK

Iznos EU potpore: 1.396.888,46 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 1.10.2019. - 1.4.2021.

 

Osoba za kontakt: Goran Furlan, gogofurlan@gmail.com

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj